Rabu, Februari 18, 2009

Kelebihan Surah Al-Waqiah

Jika anda dihimpit oleh hutang, kemiskinan dan rezeki kurang dan anda ingin rezeki anda mengalir kepada anda bagaikan air bagawan maka saya anjurkan saudara-saudari amalkan "suratul ghinaa wa Nafyil Faqri al-waqiah" insyallah bagi hutang akan dibayarkan bagi yang miskin akan mendapat rezeki yang tidak dapat difikirkan oleh akal fikiran manusia dan rezeki anda akan mengalir bagai air terjun yang amat deras.Akan tetapi amalan ada berat sedikit akan tetapi sebab suratul ghinaa wa nafyil faqri ini panjang walau bagaimanapun ianya amat baik sekali jika anda dihimpit dengan masalah wang.Ada 3 cara untuk mengamalnya:

1. Diwirit sekali pada setiap sehari semalam
2. Diwirit 14 kali selepas sholat Asar
3. Cara yang paling ampuh ialah harus puasa sunat 7 hari bermula daripada malam hari khamis malam jumaat dalam 7 hari tidak boleh makan lauk yang berdarah. Selama 7 hari harus diwirit sebanyak 25 kali setiap sholat fardu pada malam penghabisan maka harus diwirit sebanyak 125 kali pada malam jumaat terakhir.
Dan setiap kali habis diwirit mintalah apa yang didalam hati insyallah akan diperkenaankan dengan kadar yang segera. (Dipeti: http://ilmupengasih.blogspot.com/)

Tiada ulasan: